Opleiding Vacature Marketing
arrow_drop_up arrow_drop_down

Opleiding Vacature Marketing

De methode die jezelf kunt toepassen om de pareltjes uit de markt te halen
voor jouw openstaande vacatures.

Lees hoe je dat kunt doen >>

Uit de arbeidsmarkt monitor is naar voren gekomen dat 82% van de bedrijven liever zelf vacatures plaatst en deelt via het persoonlijk netwerk en social media.


Je kent je bedrijf zelf het beste en daarom kun jezelf ook het beste vertellen waar de vacature over gaat.
Er is echter een groot verschil t.o.v van een jaar geleden. 


De richtlijnen van de social media platformen zijn rigoureus verandert. Google, Facebook, instagram, YouTube en LinkedIn hebben de keuze gemaakt om vooral voor waarde te gaan voor hun gebruikers. 


Deze gebruikers zijn o.a. De kandidaten die je zoekt voor je vacatures.


In de opleiding Vacature Marketing ga je de “best practise” leren van hoe je zelf kandidaten kunt vinden via social media en je eigen netwerk.


In deze praktische opleiding, waarin doen leidend is, ga je een strategie ontwikkelen en uitvoeren waardoor je vacatures goed gevonden worden en zo onderscheidend zijn dat ze ook gelezen worden door de kandidaten die je zoekt.

De opleiding bestaat uit 4 dagen,
verdeeld over 2 blokken van 2 dagen. 

Dag 1: Opstellen van de Meest Aantrekkelijke Medewerkersreis

Vacatures invullen en daarmee de werkdruk verlagen, kan eigenlijk alleen door de mensen uit de markt los te weken. In dag 1 ga je een strategie ontwikkelen hoe je dat voor jouw bedrijf het meest effectief kan doen. 

De Meest Aantrekkelijke Medewerkersreis bestaat uit 7 stappen. In de eerste dag gaan we deze 7 stappen in kaart brengen en de voorbereidingen treffen om “op reis te gaan”.

Dag 2: We gaan op reis en nemen mee

Nu we de meest aantrekkelijke medewerkersreis hebben uitgestippeld gaan we de 7 stappen letterlijk vorm geven. In dag 2 gaan we content maken om de meest aantrekkelijke medewerkersreis ook te kunnen aanbieden. We gaan ook bepalen welke platformen bezocht worden door de verschillende doelgroepen en hoe we de kandidaten voor jouw bedrijf kunnen bereiken. 


Live Online Vraag & Antwoord Sessie

Een week na de eerste 2 cursusdagen hebben een Live Online Vraag en Antwoord Sessie waar je vragen kunt stellen over de stof uit dag 1 en 2, zodat je lekker in je flow blijft om de meest aantrekkelijke medewerkersreis uit te gaan rollen zodat je kandidaten kunt gaan aantrekken

Dag 3: We komen niet met lege handen op visite 

De snelste manier om in contact te komen met kandidaten is om ze een geschenk aan te bieden. We noemen dit een kandidaat magneet. Als mens vinden we het leuk om een cadeau te ontvangen. Dit zullen we ons blijven herinneren en dat is exact ook het doel. Namelijk dat kandidaten jouw bedrijf “op het netvlies” hebben staan als ze gaan zoeken naar een nieuwe uitdaging. 


In dag 3 gaan we uit de verschillende mogelijkheden van een kandidaat magneet er een uit kiezen en deze ook daadwerkelijk maken. 

Dag 4: Aandacht vragen voor de meest aantrekkelijke medewerkersreis

In deze laatste dag gaan we de aandacht vestigen op de pagina waar kandidaten de kandidaat magneet kunnen verkrijgen. We gaan ook een systeem inrichten waardoor het contact en vertrouwen met de kandidaat wordt opgebouwd zonder dat je dagelijks veel tijd kwijt bent aan onderhouden van de nieuwe contacten. 


We beginnen de eindbestemming van de reis te bereiken, namelijk het sollicitatie gesprek. We gaan niet zozeer deze gesprekken oefenen, maar wel aandacht geven aan de randvoorwaarden die meewegen om de kandidaat de juiste beslissing te laten nemen.

Live Online vraag & antwoord sessie

Na twee weken hebben we nog een live Online vraag en antwoord sessie om de laatste puntjes op de i te zetten. 

€ 1595,-

Opleiding Vacature Marketing

Inclusief:

  • 4 trainingsdagen
  • 2 online live vraag en antwoord sessies
  • Cursusmateriaal en documentatie
  • Verzorging en lunch 
  • 2 maanden persoonlijke coaching
Wij maken gebruik van cookies.