Vacatures invullen met maatwerk vacature marketing
arrow_drop_up arrow_drop_down

Wij maken de medewerkersreis voor je 

zodat je het niet nog drukker krijgt dan je het al hebt

Lees verder hoe we je kunnen helpen om vacatures in te vullen >>
Herken je dit?

Uit onderzoeken van o.a. de Kamer van Koophandel en het Ministerie van Economische Zaken blijkt dat ondernemers de volgende moeilijkheden aangeven t.a.v. het vinden van medewerkers om hun vacatures in te vullen:

 1. Ongrijpbaar hoe online werven werkt
 2. Onbekendheid met de mogelijkheden
 3. Tijd gebrek om aandacht aan te geven
 4. Wisselend gebruik van social media
 5. Geen controle over technische zaken, zoals website
 6. Beleving dat de kosten hoog zijn
Uit andere onderzoeken over de manier van werven van medewerkers blijkt ook dat er gekozen wordt voor de volgende strategie:


 • Zelf vacature teksten op de website zetten
 • Delen van vacature's op Linkedin
 • Vragen naar kandidaten via prive netwerk
 • Advertenties plaatsen in regionale bladen
 • In een later stadium gebruik maken van uitzendbureau's

"Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd had"

Als die strategie werkt, dan is dat natuurlijk fantastisch en kan ik je alleen maar adviseren om hier mee door te gaan. "Doe wat werkt" !


Uit gesprekken met ondernemers merk ik echter dat het personeelstekort en de daarmee samenhangende werkdruk echt een grote zorg is.

Die zorg is zo groot dat ondernemers angstig worden over de belemmering van de groei of zelfs het voortbestaan van het bedrijf onder druk komt te staan. 


Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Zeker als je je realiseert dat er een oplossing is, die alleen een aanpassing van de gangbare werkwijze vraagt.

Wat werkt tegenwoordig wel >>

We noemen dat Vacature Marketing

Vacature Marketing is de strategie om mensen die niet bewust (maar wel onbewust)
op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging te informeren en interesseren
over de mogelijkheden van een nieuwe baan die invulling geeft aan hun wensen.

Het model dat we daar voor gebruiken heet de Meest Aantrekkelijke Medewerkersreis

We helpen de MKB ondernemer, die het al druk genoeg heeft om zijn bedrijf te laten draaien, met het zichtbaar en vindbaar maken van zijn mooie bedrijf en vertellen de juiste mensen hoe gaaf het is om daar te werken. 

We gaan mensen die een baan hebben, laten zien dat er andere mooie uitdagingen op hun liggen te wachten die invulling geven aan hun wensen.


Mensen willen van baan veranderen als ze ondergewaardeerd en niet gehoord, geen ontwikkelmogelijkheden zien en bijvoorbeeld niet zichzelf mogen zijn en hun talent kunnen benutten. 


Geloof me, die mensen zijn er echt veel. Ze vinden het alleen moeilijk om in "het diepe" te stappen en hun zekerheden los te laten. 

We begeleiden je 1 op 1, specifiek voor jouw bedrijf

In 7 stappen gaan we potentiële kandidaten laten ervaren dat ze vol vertrouwen
een goede keuze kunnen maken en er juist op vooruit gaan.

Zal ik je helpen om je deze succesvolle methode eigen te maken zonder dat je het alleen hoeft te doen? >>

We maken het makkelijk voor je

Vacature teksten maken wij voor je

Schrijven voor het internet en social media is een vak apart. Het is een uitdaging om binnen een seconde dat mensen een bericht zien de aandacht te krijgen en ze te interesseren om te klikken op een bericht

De techniek is een feest voor ons

Een website is van vroeger. Met een marketingmachine die weet wat je bezoekers doen en waar ze op reageren kun je letterlijk met de kandidaten meereizen en het vertrouwen gaan winnen.

Berichten maken is voor strategische creatievelingen zoals wij

Een beetje knippen en plakken van berichten is voor de doe-het-zelver. Echte content maken die op het juiste moment aan de juiste mensen op de juiste plek getoond wordt vraagt naast creativiteit ook een plan. 

Speuren naar de juiste mensen voor je doelgroep

Het is zo goed mogelijk om de mensen te bereiken die je wilt bereiken. We zoeken uit wie dat zijn en waar we ze kunnen vinden zodat we zeker weten dat ze onze berichten leuk gaan vinden.

De wet van de wederkerigheid werkt echt

Je kunt het vertrouwen bouwen als de kandidaten al in een heel vroeg stadium waardevolle informatie van je ontvangen. We maken mooie "cadeau's" en realiseren zo een contactmoment met een kandidaat.

De eerste date is nooit raakt

Het opbouwen van een relatie vraagt geduld en vertrouwen. Dit vertrouwen gaan we versterken met communicatie middelen die kandidaten onthouden en uiteindelijk ook waarderen door contact op te nemen.

Je hoeft dus niet een webbouwer, tektschrijver, contentmaker, recruiter, vormgever, systeembeheerder of techneut aan te sturen. We zijn er handig in geworden dus, we nemen zoveel mogelijk uit handen, maar leren je wel hoe je het zelf kunt doen, waardoor je veel minder kosten maakt en veel tijd bespaart. 

1 op 1 Opleiding en begeleiding 

We committeren ons volledig aan jouw bedrijf en leren je on the job hoe je vacature marketing inregelt en borgt.  Je ontvangt tevens een persoonlijke "werken-bij" website (marketingmachine), waar we ook content creatie voor doen en we beheren samen de respons. 


We zoeken samen jullie ideale doelgroep, zorgen we voor SEO (Google vindbaarheid), schrijven we aandachtrekkende teksten en maken we nieuwsgierigmakende video's.


Naast de opleiding krijg je er als het ware een collega bij die je zaken uit handen neemt of overpakt als het te druk is of je lekker op vakantie bent.


Hoe fijn is dat.
Iemand die je niet hoeft aan te sturen en je de tijdrovende en onbekende zaken uit handen neemt. De werving van nieuwe collega's loopt altijd door. 

Inclusief "Werken Bij Website"!!

De grootste belemmering om kandidaten in contact te komen lossen we op
We helpen bij het maken van content die SEO proof is.
We verbinden de social media accounts met de website voor meer resultaat.
We hebben wekelijks een (online) overleg zodat de flow er in blijft.
We zijn volledig bereikbaar via mobiel, whats app, email zodat je snel verder kunt. 

"Als je de taal van de mensen spreekt die ongelukkig zijn in hun huidige baan, wek je vrij snel de interesse om met veel plezier naar jou toe te komen".

Waarom switchen mensen van baan?

Mensen willen vooral met betekenis hun werk invullen en ervaren dat ze onderdeel zijn van een groep mensen die hetzelfde nastreven. Daarnaast willen ze blijven groeien om hun leven nog leuker te maken. Het bedrijf die dat goed kan verwoorden haalt de pareltjes uit de markt. 

Wat vinden mensen interessant?

Mensen raken gemotiveerd zich in jouw bedrijf te verdiepen als in toegang krijgen tot kennis en inzichten die ze nog niet hadden. Ze ervaren zo direct het voordeel van werken bij jouw bedrijf. Samen maken we een "geschenk" dat we digitaal cadeau doen zodat we "top of mind" zijn als ze een keuze gaan maken. 

Wij vragen en bieden.... sorry werkt niet

Kandidaten zien wij als klanten. We willen graag dat ze bij jouw spreekwoordelijk gaan "kopen". In dit geval solliciteren. In een markt waar kandidaten kunnen kiezen is het super belangrijk om echt onderscheidend te zijn en kandidaten een ervaring te geven. Net zoals we dat bij klanten doen... 

Overal zichtbaar zijn

Mensen bouwen een vertrouwen naar je op als ze je overal tegenkomen en tijdens deze contactmomentjes telkens weer een glimlach te voorschijn toveren. Al die kleine positieve momentjes bij elkaar maken de Meest Aantrekkelijke Medewerkersreis die leidt naar jouw bedrijf. 

Resultaat verhogers

We maken gebruik  van resultaatverhogers (conversieverbeteraars). Deze zijn zowel in de Werken-Bij website verwerkt als in het vol trots vertellen over je bedrijf. We stimuleren het bezoek aan de website en verhogen het bereik van de berichten en krijgen ze de aandacht voor jouw vacatures.  

Meetbaar werven van collega's

We kijken mee met de tools die meten wat bezoekers vinden, zoals Google Analytics en Facebook Advertentiebeheer. Je website is hieraan gekoppeld, zodat we samen exact weten wat werkt en wat niet werkt. Je krijgt inzicht in waar je kandidaten vandaan komen en waar ze op reageren. 

Wat ga je hier van merken?

Tijd winst

Het contact leggen met kandidaten gaat sneller, zodat je die aandacht aan andere zaken kunt geven. 

Goede kandidaten 

Je ontvangt vooral motivatie brieven van mensen die echt bij je passen omdat ze je al hebben leren kennen.

Groeiende naamsbekendheid van je bedrijf

Je bouwt geautomatiseerd aan een groep volgers en potentiële kandidaten die contact met je opnemen als ze er aan toe zijn. 

Rust en vrijheid

Hoe heerlijk is het als je weet dat in het weekend en tijdens de vakantie de werving van nieuwe collega's gewoon doorloopt zonder dat je aanwezig bent.

Goede gezondheid

Je slaapt rustiger, hebt minder stress en krijgt ook weer tijd om aan je fitheid en conditie te werken.

Minder gedoe

Je wijze van werven wordt simpeler zonder stijging van de kosten of afhankelijkheid van externe partijen. 

Wil je graag je vacatures ingevuld zien met mensen die bij je passen?

Wij maken gebruik van cookies.